Artistiek leider en oprichter Thomas Spijkerman vertrekt bij Circus Treurdier.

Per 1 januari 2018 zal artistiek leider Thomas Spijkerman vertrekken bij Circus Treurdier.

Circus Treurdier werd in 2008 door Thomas opgericht als een plek waar vernieuwende muziektheatermakers konden samenwerken en een eigen stijl en geluid ontwikkelen.

Na bijna 10 jaar zwaait hij af en draagt hij de artistieke en organisatorische leiding over aan de rest van het gezelschap. Met zijn vertrek zullen ook Henriëtte Olland, hoofd PR/marketing en Traandeelhouders en muzikaal leider Wilko Sterke, Treurdier verlaten.

Thomas Spijkerman: “Ik kijk met heel veel trots en een warm hart terug op dat wat we samen hebben bereikt en neergezet, maar mijn persoonlijke ambities sluiten niet langer aan bij dat wat het gezelschap nu nodig heeft. Het is een voorrecht geweest om volwassen te worden met een groep zulke getalenteerde, gedreven en scherpzinnige mensen om me heen. Ik heb mij dankzij Treurdier enorm kunnen ontwikkelen, als kunstenaar, organisator, artistiek leider en als mens. Wat ik nu ga doen is nog niet helemaal concreet, maar ik heb de sterke ambitie een nieuwe beweging te starten die zich richt op het ontwikkelen van innovatieve projecten en producties op het grensvlak van (podium)kunsten, wetenschap, maatschappij en politiek”.

Circus Treurdier gaat als collectief verder. De artistieke kern zal bestaan uit: Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen, regisseur Joost van Hezik en scenograaf Janne Sterke.