De Begrafenis van de Verlegen Mens

CAST

Jan-Paul Buijs, Carla Hardy, Nyncke Beekhuyzen, Eelco Smits, Thomas Spijkerman, Ellen Parren, Romana Vrede, Rom Elzakkers, Dic van Duin, Peter van Rooijen, Imke Smit

REGISSEUR

Joost van Hezik

SCENARIO

Ellen Parren & Jan-Paul Buijs

PRODUCENT

Pupkin film

CO-PRODUCENT

Marina Blok (NTR)

CREATIVE PRODUCER

Layla Meijman

UITVOEREND PRODUCENT

Michelle Hoekstra

DOP

Robbie van Brussel

EDITOR

Lot Rossmark

PRODUCTION DESIGN

Janne Sterke & Nelli Bodt

KOSTUUMONTWERP

Nedda Nagel

SET GELUID

Job Michel

SOUND DESIGN

Tijn Hazen

MUZIEK

Wilko Sterke & Frank van Kasteren

OMROEP

NTR

FOTOGRAFIE

Robbie van Brussel & Joost de Haas

POSTERONTWERP

Joost de Haas

 

Op een dag vielen alle verlegen mensen dood neer. Tegelijk, in een klap, allemaal. Een kleine gemeente organiseert een begrafenis voor al haar overleden verlegen inwoners en wil maar al te graag wat zeggen.

De eerste film van Circus Treurdier is een feit! Afgelopen september ging de film reeds in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht en deed mee in de Gouden Kalf competitie. De film is tot stand gekomen binnen het NTR Kort!-programma en is wederom een samenwerking met producent Pupkin, met wie ook TreurTeeVee werd gerealiseerd. Na een mooie ontvangst op het festival heeft dit avontuur een vervolg: de film is geselecteerd voor Go Short, hét internationale korte filmfestival in ons eigen Nijmegen.

Het filmfestival ontving dit jaar meer dan 2500 inzendingen voor het Europese en Nederlandse competitieprogramma. Toonaangevende juryleden reiken prijzen uit in de categorieën fictie, documentaire, animatie en kunstfilm en de beste films kwalificeren zich direct voor de Oscars. Begin maart is het gehele blokkenschema beschikbaar en half maart start de kaartverkoop van de feestelijke jubileum editie. Voor meer informatie, ga naar www.goshort.nl/go-short-2018-3

Volgend jaar zal de film op televisie te zien zijn tijdens de Nacht van de Korte Film. We hopen uiteraard nog een internationaal festival binnen te slepen om daarmee de eerste stappen van Circus Treurdier in het buitenland te realiseren.