De Geboorte van Treur TeeVee

We zaten in Dalfsen. Dat ligt ergens buiten Amsterdam. In een bos, bij een weiland en een partycentrum. We zaten in Dalfsen, in een boerderij. En er was geen internet. We deden allemaal alsof we dat niet erg vonden, maar gelukkig vond Joost de Haas toch een wifi netwerk.

BoswandelingEr waren drie slaapkamers, twee badkamers en wel drie wc’s. We hadden een woonkamer met een open haard, een keuken en een heel klein kamertje met een tv. We hebben daar vijf dagen gezeten. Vijf dagen in dat huis. Maar af en toen stonden we buiten op het stoepje voor de voordeur. En een keer zijn we gaan wandelen in het bos en op zaterdagavond mochten we uit. Uit in het partycentrum van Dalfsen waar ze verschillende lopende buffetten schenen te hebben (18 soorten beweerde Thomas). Het partycentrum was heel groot. En helemaal leeg. Wij waren de enige gasten.

FilmkijkenEn we hebben films gekeken. Heel veel films gekeken om aan elkaar te laten zien wat we mooi vinden of grappig of ontroerend of deprimerend. Veel van die films waren deprimerend. Toen Jeroen een film liet zien over een jongetje wiens oma in de fik stond omdat pratende kevers haar gezicht in de hens hadden gestoken, zijn we gestopt, zijn we gaan borrelen. We hebben ook veel geborreld. Want we moesten onze hersens laten ontspannen.

En al deze dingen resulteerden in de geboorte van TreurTeeVee. Van ideeën op grote vellen papier aan de muur tot concrete beelden in ons hoofd. Beelden van een niet bestaande metropool, een man in een croissantenpak, bange dwergen in een park, een uit de hand gelopen kunstwerk. En Frederik Kaak komt natuurlijk ook terug op de buis.

DalfsenDaarna hebben we onze koffers gepakt. De boerderij op slot gedaan. En zijn we opgelucht terug naar Amsterdam gereden. Graag wil ik Dalfsen en zijn inwoners bedanken voor de inspirerende omgeving en hun kleine, doch essentiële aandeel in de eerste stappen van de ontwikkeling van TreurTeeVee.

Ellen

Lees ook:
“Zeven Koffie” Dat Was Mijn tekst
De Contouren Van TreurTeeVee Doemen Op
Weekendje Weg Om Te Schrijven