Het Eeuwige Nachtcafé

SPEL

Thomas Spijkerman, Jan-Paul Buijs, Jeroen Gunning, Maarten Heijmans, Sjaan Duinhoven, Pepijn Schoneveld, Peter van Rooijen, Lottie de Bruijn, Annemaaike Bakker, Wouter de Jong

REGIE

Thomas Spijkerman, Jan-Paul Buijs, Jeroen Gunning

KOSTUUM & DECOR

Janne Sterke

LICHTONTWERP

Tom Bakker

FOTOGRAFIE

Tom Bakker

PRODUCTIE

Paul de Haas

POSTER

Joost de Haas

Op 3, 4, 5 en 10, 11, 12 september 2009 organiseerde Circus Treurdier in de kleine zaal van Theater Bellevue de nachtclub van het Amsterdam Fringe Festival.

Zes avonden lang openden wij de deuren van Het Eeuwige Nachtcafé. Daar kon je van 21u tot 1u binnenlopen om te kijken naar allerlei acts, performances en live-muziek, terwijl je bier, wijn, fris of iets sterks bestelde bij het eeuwige personeel.

Ergens in het universum leeft ieder moment voor eeuwig voort.
Zowel de leuke dingen als de nare. Die saaie receptie waar je als kind rondliep omdat je ouders daar moesten zijn. Daar ben je nog steeds. Ergens in de kosmos verveel je je nog steeds tussen de glazen jus d’orange en kaashapjes. Voor eeuwig.
Ergens duurt je eerste kus eeuwig voort. De eerste vonk van je eerste verliefdheid. En ergens aan een eeuwige tafel doe je voor altijd eindexamen. Je gaat voor altijd voor het eerst naar school, en je studeert altijd en eeuwig af.
Ieder moment bestaat tot in het oneindige, het verdwijnt nooit.
Je zit voor eeuwig aan je eerste biertje en voor altijd aan je laatste borrel.

Er zit een konijn aan de bar, hij klaagt over het rookverbod. Naast hem zit een man die had beloofd vanavond niet te drinken. We wachten op de laatste ronde.