Jan-Paul Buijs

Jan-Paul Buijs

Jan-Paul Buijs (1984) is in 2007 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie en is sindsdien werkzaam als acteur, zanger en theatermaker.

Hij speelde bij o.a. Toneelschuur Producties, Het Nationale Toneel, de Toneelmakerij, het Amsterdamse Bostheater en Orkater. En werkte samen met regisseurs als Gerardjan Rijnders, Lidwien Roothaan, Paul Knieriem, Frances Sanders, Michiel de Regt e.a.

Samen met Maarten van Roozendaal en Thomas Spijkerman zong hij in de Paradevoorstelling “Hauser Orkater Tribuut” van Egon Kracht & The Troupe.
Ook speelde Jan-Paul naast Marlies Heuer en Lottie de Bruijn in de succesvolle voorstelling “Am Ziel” (regie: Paul Knieriem), die in 2012 geselecteerd werd voor het Theaterfestival.

Afgelopen seizoen was hij te zien in “Wachten op de Barbaren” (Toneelschuur/Korzo-producties) en “Distel” (Orkater), beide geregisseerd door Michiel de Regt. Op het Zeeland Nazomerfestival speelde hij in “Suikerland”, een nieuwe tekst van Peer Wittenbols, in regie van Lidwien Roothaan.

Daarnaast is hij als gastdocent verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.

Jan-Paul was betrokken bij de oprichting van Circus Treurdier en is daar tot op heden actief als maker en speler. Hij werkte mee aan bijna alle producties.
Hij is een van de schrijvers van TreurTeeVee en vertolkt in de serie meerdere personages, waaronder de kwallerige televisiepresentator Frederik Kaak.
Komend voorjaar zal hij te zien zijn in de nieuwe voorstelling van Circus Treurdier “Night of the Problems”.