Joost van Hezik verlaat Circus Treurdier

Na bijna tien jaar vertrekt Joost van Hezik uit de Artistieke Kern van Circus Treurdier.

Joost is sinds de begindagen van Treurdier betrokken geweest. Vanaf 2012 trad hij toe tot de artistieke kern van het gezelschap en regisseerde hij veel van onze voorstellingen, de Nachtmissen, de serie TreurTeeVee en onze korte film De Begrafenis van de Verlegen Mens.  

In de afgelopen jaren is Joost zich meer en meer gaan richten op film- en televisieregie en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Zijn eerste telefilm Boy Meets Gun mag een succes genoemd worden en het tweede seizoen van ons TreurTeeVee werd onder zijn regie genomineerd voor twee Gouden Kalveren. Nu is voor Joost het moment gekomen om het pluche van het theater even achter zich te laten en zich volledig te gaan focussen op zijn werk voor op het witte doek.  

Joost: “Met pijn in het hart neem ik afscheid van Circus Treurdier. Ik heb hier een geweldige tijd gehad die erg bepalend is geweest voor mij als maker en als mens. Ik heb het gezelschap in negen jaar tijd zien groeien van een aanklotend clubje talent tot een professioneel gezelschap dat zowel in het theater als op televisie haar sporen heeft verdiend, en ik ben zeer dankbaar dat ik daar een onderdeel van mocht zijn. Gelukkig is Circus Treurdier kerngezond, in goede handen en vol nieuwe plannen, dus vertrek ik met een gerust hart.”

Als regisseur en co-artistiek leider is Joost een belangrijke pijler geweest voor de organisatie en artistieke ontwikkeling van het gezelschap. Wij zullen zijn talent en gedrevenheid enorm gaan missen. Gelukkig voor ons zal Joost nog wel betrokken blijven als regisseur van de verschillende filmprojecten van Circus Treurdier. (Foto: Tibor Dingelstad)