Peter van Rooijen

Peter van Rooijen

Peter van Rooijen (1983) studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie en is sinds dat jaar verbonden aan Circus Treurdier.

Peter was te zien in diverse muziektheatervoorstellingen en speelde in Villa Achterwerk – The Popgroep (VPRO) waarvoor hij tevens als liedjesschrijver werkzaam was. Hij schreef o.a. scripts voor de internetserie De Meisjes van Thijs en is sinds 2011 als singer-songwriter verbonden aan Het Nieuwe Lied.

In 2012 won hij, samen met Wilko Sterke, de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarna maakte hij twee avondvullende voorstelling, “Wat doe ik hier?” (2013) en “Nergens veilig” (2015), beiden met toetsenist Anne Punt. Hij is te zien in het tweede seizoen van “TOON” (KPN) en is werkzaam als stemacteur en liedjesschrijver.

Peter is een van de scenaristen en acteurs van TreurTeeVee (VPRO), vanaf januari 2017 te zien op NPO3.

Momenteel werkt hij aan zijn eerste liedjesprogramma.

Peter speelde bij Circus Treurdier in: Alle dieren komen op, Het Eeuwige Nachtcafé, Mannen van Glas, Het Eeuwige Nachtcafé II, Koenijn = Koning, Het Eeuwige Nachtcafé III, Iedereen te Koop, Het Eeuwige Nachtcafé IV, Het Eeuwige Nachtcafé V – Het Volk het Land Uit!, Het Eeuwige Nachtcafé VI – Kerst met Kaak en Spektakel X. Hij speelt Uusbief in TreurTeeVee.