Vier nieuwe afleveringen TreurTeeVee!

Brekend nieuws!
In samenwerking met producent Pupkin en in opdracht van de VPRO, gaan we vier geheel nieuwe afleveringen van onze tragikomische televisieserie TreurTeeVee maken!

De opnames zijn inmiddels begonnen en begin 2017 zal de serie een maand lang elke week op NPO3 verschijnen. Exacte uitzenddata laten we weten zodra die bekend zijn.

In TreurTeeVee worden sketch, drama en muziek op originele wijze gecombineerd. In iedere aflevering wordt een ander thema onder handen genomen zoals bijvoorbeeld ‘de kloof tussen volk en elite’ en ‘falen’.

In een absurdistisch vormgegeven wereldstad worstelen de vier hoofdpersonen met zichzelf en de maatschappij.
Zo is daar Yolanda (streng maar sexy), de kettingrokende psychotherapeute die haar eigen leven maar niet op de rit krijgt en opmerkelijke adviezen geeft.
En Koenijn, een zingende filosoof in konijnenpak. Soms een manische dictator, dan weer een spiritueel leider. Als eigentijdse Messias probeert hij ons te inspireren.
Verder zien we Uusbief, de burgerlijkste man van de stad. Hij wordt gestalkt door zijn perverse fantasieën en is altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek.
En last but zeker not least: Frederik Kaak, de ijdele televisiepresentator, die in zijn honger naar roem met veel flair over lijken gaat.

Regie: Joost van Hezik, scenario & spel: Ellen Parren, Jan-Paul Buijs, Thomas Spijkerman, Peter van Rooijen.
Voor alle credits, klik hier.

 

Publieks- en perslieveling van 3LAB 2015

TreurTeeVee was met twee pilotafleveringen in augustus vorig jaar op 3LAB. Het programma bleek met ruime voorsprong de publiekslieveling van de 3LAB-week.
Ook de pers was enthousiast:

Vrij Nederland: “je verwacht het niet…maar in het holst van de zomer verschijnt er ineens iets vernieuwends op televisie” . “laten we hopen dat er meer afleveringen komen”. “TreurTeeVee is niet te omschrijven, want je vangt er nog niet de helft van de hilariteit van één van de vele idioot ongemakkelijke situaties mee.”
Parool: “TreurTeeVee is veruit het meest bizarre, ontwrichtende en opvallende programma van 3LAB tot nu toe” . “..het zou heel goed een culthit kunnen worden”.
Trouw: “Topscorer werd ‘TreurTeeVee’: 8,7. Terecht.” “het blinkt tevens uit in adembenemende vormgeving”.
NRC: “…TreurTeeVee is de enige productie waar ik meer afleveringen van wil zien.”